راه اندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی در البرز

سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی گفت: دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان راه اندازی شد.

خبرگزاری تسنیم از کرج، محسن مردی صبح امروز در مراسم  افتتاح دو زیرساخت راهبردی و فناورانه که در سالن جلسات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی برگزار شد، از راه اندازی دو مرکز تخصصی در حوزه باغبانی و دامپزشکی با هدف افزایش تولید، ارتقای کیفیت محصولات و بهبود سلامت دام و انسان خبر داد.

وی با اشاره به اینکه این دو مرکز با بهره گیری از دانش بومی و همکاری محققان، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و امنیت غذایی کشور ایفا می کنند، عنوان کرد: مراکز فوق با تمرکز بر تولید نهال های سالم و اصیل و بهبود کیفیت خوراک دام، گام مهمی در افزایش بهره وری و توسعه پایدار کشاورزی کشور محسوب می شوند.

سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه نهال سالم و اصیل مهم ترین عامل در تولید بخش باغبانی است و می تواند تا 50 درصد افزایش تولید را به دنبال داشته باشد، خاطرنشان کرد: باغبانی 20 درصد تولیدات کشاورزی و 37 درصد اشتغال این بخش را شامل می شود.

مردی با اشاره به اینکه این افزایش بهره وری می تواند 2.7 میلیارد دلار اثر اقتصادی برای کشور داشته باشد، مطرح کرد: در حال حاضر تنها دو درصد از نهال های تولیدی در کشور گواهی شده و سالم هستند. این مرکز ملی با هدف تأمین هسته های سالم و اصیل برای بخش باغبانی تأسیس شده است.

وی افزود: در کنار آن، زنجیره ای از شرکت ها و تشکل ها نیز برای انتقال دانش فنی و تولید گسترده نهال های سالم ایجاد شده است. در این مراسم از یک مرکز دیگر تحت عنوان آزمایشگاه همکار سازمان دامپزشکی رونمایی شد که بر افزودنی های زیستی متمرکز است و نقش مهمی در ارتقای کیفیت خوراک دام دارد.

سرپرست پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی اظهار کرد: افزایش کیفیت خوراک دام، علاوه بر بهبود سلامت دام، تأثیر مستقیمی بر سلامت انسان و کیفیت محصولات دامی دارد. این مرکز به صنعت خوراک دام کمک می کند تا از افزودنی های زیستی استاندارد بهره ببرد و کیفیت محصولات نهایی را ارتقا دهد.

وی گفت: این دو مرکز با همکاری 50 عضو هیئت علمی و متخصصان این حوزه فعالیت می کنند و هدف آن ها افزایش بهره وری و توسعه فناوری های نوین در کشاورزی و دامپروری است. پیش بینی می شود با توسعه آنها، سهم نهال های سالم در کشور سالانه دو تا سه درصد افزایش و کیفیت محصولات دامی نیز بهبود یابد.

انتهای پیام/

نظرات

captcha